قوانین و مقررات مسابقه جهانی سایفونیست (WSC) 2023

1.0 شرایط شرکت

1.1 شرکت‌کنندگان

1.1.1 ملیت

شرکت‌کننده در مسابقهٔ سایفونیست (فردی که از دم‌افزار سایفون برای دم‌آوری قهوه استفاده می‌نماید) در زمان مسابقه می‌بایست از حداقل ۱۸ سال سن برخوردار باشد. شرکت‌کنندگان باید گذرنامهٔ معتبر از کشوری که اقامت آن را دارا هستند، داشته باشند.

1.1.2 گذرنامه‌های متعدد

در صورت داشتن گذرنامه‌های متعدد، شرکت‌کننده باید یک کشور را انتخاب کند و از طریق مسابقات ملی / منطقه‌ای مجاز مربوطه واجد شرایط باشد.

1.1.3 داوری و تضاد منافع

شرکت‌کنندگان نمی‌توانند در هیچ مسابقهٔ سایفونیست (جهانی، ملی، منطقه‌ای) مجاز در هر کشوری، از جمله کشور خودشان، قبل از پایان رویداد آن سال به‌عنوان داور شرکت نمایند. داوران نمی‌توانند قبل از پایان مسابقهٔ سایفونیست آن سال در هیچ مسابقهٔ سایفونیست مجاز (جهانی، ملی یا منطقه‌ای) در هیچ کشوری، از جمله کشور خودشان، به‌عنوان شرکت‌کننده به رقابت بپردازند. سایفونیست‌هایی که در کالیبراسیون‌های داوری شرکت می‌کنند، نمی‌توانند در هیچ مسابقهٔ سایفونیست مجاز (جهانی، ملی، منطقه‌ای) قبل از پایان رویداد آن سال شرکت کنند. شرکت‌کنندگان نمی‌توانند داوران را در رقابت ملی / منطقه‌ای خود انتخاب یا تأیید کنند. 

1.1.4 معافیت شرکت در مسابقه

اگر قهرمان ملی / منطقه‌ای به هر دلیل موجهی نتواند در مسابقات جهانی سایفونیست شرکت کند، نفرات دوم مسابقات ملی / منطقه‌ای می‌توانند با توجه به رتبه‌بندی، به‌عنوان قهرمان معرفی گردند. دراین‌صورت، نمایندهٔ ملی / منطقه‌ای (Competition Body) (که از این پس به اختصار CB خوانده می‌شود) می‌بایست قبل از اینکه شرکت‌کننده فرم خود را تکمیل نماید، درخواست کتبی خود را ارسال کند. به‌علاوه، اگر مسابقهٔ ملی / منطقه‌ای به دلایل موجهی امکان برگزاری نداشته باشد، باید قبل از درخواست شرکت‌کننده، موضوع به دبیرخانهٔ WSC اطلاع داده شود. تنها پس از تٔیید دبیرخانهٔ  WSC، فردی که توسط هیئت مسابقه پیشنهاد می‌شود می‌تواند به‌عنوان شرکت‌کننده در مسابقات انتخاب گردد.

1.2 فرم ثبت نام

1.2.1 فرم ثبت نام شرکت‌کننده

CB می‌بایست تمام موارد لازم در فرم ثبت‌نام شرکت‌کننده ISC که از وب‌سایت ISC دانلود شده است را تکمیل کرده و آن را از طریق ایمیل به دبیرخانه ISC ارسال کند.

سرفصل‌ها

1.3 سؤالات شرکت‌کنندگان

مسئولیت آگاهی کامل از قوانین و مقررات WSC و اسکورشیت (برگهٔ امتیازات) بر عهدهٔ شرکت‌کنندگان است. برای شرکت‌کنندگانی که به دلیل عدم درک قوانین و مقررات WSC یا اسکورشیت، ادعا یا شکایتی را مطرح می‌سازند، هیچ استثناء یا تسهیلاتی در نظر گرفته نخواهد شد. تمامی موارد مربوط به مسابقه از طریق وب سایت WSC قابل دانلود است. شرکت کننگان می‌توانند سؤالات خود را به آدرس ایمیل  academycoffea@gmail.com ارسال نمایند یا از طریق وبسایت www.iraniansiphonistchampionship.ir مطرح کنند.

1.4 شرایط و ضوابط

پس از ارسال فرم ثبت نام ، شرکت‌کنندگان درک شرایط و ضوابط زیر را تصدیق می‌نمایند.

الف- پس از ورود به  WSC، هر شرکت‌کننده متعهد می‌شود که:
      1.  به برگزارکننده اجازه دهد تا از نام و تصویرش در هر قالبی بدون هزینه به منظور تبلیغ  iraniansiphonistchampionship  استفاده کند.
      2. فرمت‌های اشاره شده در بند اول ممکن است شامل: عکس، ویدئو، چاپ، اینترنت یا هر رسانهٔ الکترونیکی باشد.
      3. فعالانه برای حفظ شهرت خوب WSC و SCAJ و رعایت شرایط و ضوابط تلاش کند.
ب- هر شرکت‌کننده می‌بایست آیین‌نامهٔ رفتار شرکت‌کننده WSC که در این قوانین و مقررات رسمی WSC ارائه شده است را مطالعه کرده و از آن پیروی کند.
پ- برندهٔ WSC به‌عنوان سایفونیست به نمایندگی از انجمن قهوهٔ تخصصی ژاپن (SCAJ) به‌حساب خواهد آمد.
ت- برندهٔ WSC باید آئین نامهٔ رفتار قهرمان WSC که در این قوانین و مقررات رسمی WSC ارائه شده است را بخواند و از آن پیروی کند.

توجه: این شرایط و ضوابط شامل مسئولیت‌های فردی هر شرکت‌کننده و الزاماتی است که بر برندهٔ WSC به‌عنوان نمایندهٔ WSC تحمیل می‌شود. این قرارداد از تاریخ شروع رویداد WSC تا تاریخ شروع رویداد WSC در سال آینده قابل اجرا خواهد بود.

2.0 مسابقه

2.1 خلاصه

الف- زبان رسمی مسابقه فارسی می باشد.

ب- شرکت‌کنندگان توسط سه داور سنسوری، دو داور تکنیکال و یک سرداور قضاوت خواهند شد.

پ- شرکت‌کنندگان به هر یک از سه داور سنسوری یک قهوهٔ ترکیبی و یک نوشیدنی ابداعی (بر پایهٔ قهوه و بدون الکل) ارائه خواهند داد، در مجموع 6 نوشیدنی، در مدت 15 دقیقه.

ت- شرکت‌کنندگان فقط می‌توانند از آبی که اسپانسر مسابقه ارائه داده برای مسابقهٔ خود استفاده کنند. 
(اعداد تقریبی)
GH: 50-175 ppm CaCO3 (2.9 – 9.8 °d)
KH: 40-75 ppm CaCO3 (2.2 – 4.2 °d)
pH: 6.5-8
هدایت الکتریکی* (μS/cm 20 ) ممکن است از 3 برابر KH (ppm CaCO3) تجاوز نکند.
*هدایت الکتریکی یا EC یکی از پارامترهای تعیین کیفیت آب بوده و نشان‌دهندهٔ توانایی آب در انتقال جریان الکتریکی و میزان املاح هادی موجود در آب است.
در بخش تمرین، شرکت‌کنندگان می‌توانند از آبی که اسپانسر مسابقه ارائه داده برای مسابقهٔ خود استفاده کنند.

ث- شرکت‌کنندگان می‌توانند ترتیبی که دسته‌بندی‌های نوشیدنی سرو می‌شوند را تعیین کنند. بااین‌حال، نوشیدنی‌های یک دسته‌بندی ابتدا می‌بایست تکمیل شده و پس از آن شرکت‌کننده به سراغ گروه دیگری از نوشیدنی برود.

ج- در هر دسته، نوشیدنی‌ها ممکن است در هر ترکیبی برای داوران سرو شود (یعنی 1 نوشیدنی در یک زمان، 2 نوشیدنی در یک زمان یا هر 3 به‌طور همزمان). اما چنانچه شرکت‌کننده نوشیدنی‌هایی خارج از همان دسته‌بندی را سرو کند، رد صلاحیت خواهد شد.

چ- یک فنجان قهوهٔ ترکیبی می‌بایست در یک دم‌افزار سایفون دم‌آوری شود.

ح- قهوهٔ مورد استفاده در یک فنجان نوشیدنی ابداعی می‌بایست در یک دم‌افزار سایفون دم‌آوری شود.

خ- شرکت‌کنندگان می‌توانند از 3 سایفون روی میز لامپ هالوژن در سمت راست خود برای قهوهٔ ترکیبی و 3 سایفون دیگر در سمت چپ خود برای نوشیدنی‌های ابداعی استفاده کنند.

د- هر 3 نوشیدنی در هر دسته باید از مواد یکسانی ساخته شوند.

ذ- هر 3 نوشیدنی در هر دسته باید با استفاده از دانه‌های قهوهٔ یکسان تهیه شوند.

ر- شرکت‌کنندگان می‌توانند برای هر دسته از نوشیدنی (یعنی قهوهٔ ترکیبی و نوشیدنی ابداعی) از دانه‌های مختلف قهوه استفاده کنند.

ز- شرکت‌کنندگان می‌توانند در طول زمان مسابقه به تعداد دلخواه نوشیدنی آماده کنند. اما فقط نوشیدنی‌هایی که برای داوران سرو می‌شوند، مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

2.2 تعاریف نوشیدنی‌ها

2.2.1 قهوهٔ ترکیبی

الف- قهوهٔ ترکیبی فنجانی از نوشیدنی است که با ترکیب دانه‌های قهوه از خاستگاه‌های مختلف تهیه می‌شود یا در صورت یکسان بودن خاستگاه، ترکیب دانه‌های قهوه با درجهٔ برشته‌کاری متفاوت یا فرآوری متفاوت. قهوهٔ تهیه شده با دانه‌های قهوه از یک منشاء واحد، با درجهٔ برشته‌کاری یکسان و فرآوری یکسان، به‌عنوان قهوهٔ ترکیبی ارزیابی نخواهد شد
توجه: ترکیب قهوه با اسکرین متفاوت اما خاستگاه یکسان، درجهٔ رست و فرآوری یکسان به‌عنوان قهوهٔ ترکیبی ارزیابی نخواهد شد.
ب-  نوشیدنی قهوهٔ ترکیبی را می‌توان با هر میزان دانهٔ قهوه تهیه کرد.
پ- شرکت‌کنندگان می‌توانند فقط از تجهیزات سایفونی که اسپانسر مسابقه ارائه داده استفاده کنند. بررسی عملکرد و اطمینان از سالم‌بودن آن‌ها بر عهدهٔ شرکت‌کنندگان است. حجم آب گرم ریخته شده در فلاسک دم‌افزار به صلاحدید شرکت‌کننده است. 
ت- مایع قهوهٔ دم‌آوری شده برای هر فنجان می‌بایست از حجمی بین 100 تا 300 میلی‌لیتر برخوردار باشد. شرکت‌کنندگان می‌توانند در حین دم‌آوری به فانل‌ها آب اضافه نمایند. حجم مایع قهوهٔ دم‌آوری شده باید برای هر 3 فنجان تقریباً یکسان باشد. هر فنجان قهوهٔ ترکیبی باید در یک دستگاه سایفون جداگانه دم‌آوری شود. 
ث- فیلترکردن مایع قهوهٔ دم‌آوری شده در محفظهٔ پایینی سایفون با تجهیزات دیگر و یا افزودن چیزی به آن مجاز نیست.
ج- هیچ محدودیتی برای فنجان‌های سرو قهوهٔ ترکیبی وجود ندارد، اما هر 3 فنجان باید یک شکل باشند.
چ- قهوهٔ ترکیبی را می‌توان با آب بدون طعم نیز برای داوران سرو کرد.

2.2.2 نوشیدنی ابداعی

الف- نوشیدنی ابداعی یک نوشیدنی بر پایهٔ قهوهٔ سایفون بوده که توسط شرکت‌کننده آماده‌سازی و سرو می‌شود.
ب- نوشیدنی ابداعی می‌بایست یک نوشیدنی قابل نوشیدن باشد: داوران باید قادر به نوشیدن آن باشند.
پ- 3 نوشیدنی ابداعی باید با تجهیزات سایفون 2 کاپی که توسط برگزارکننده تعیین شده است تهیه شوند.
ت- حجم قهوهٔ دم‌آوری شده برای هر فنجان نوشیدنی ابداعی باید بیش از 100 میلی‌لیتر باشد. بااین‌حال، مقدار قهوهٔ دم‌آوری شده برای یک فنجان نوشیدنی ابداعی، بنا به صلاحدید شرکت‌کننده می‌تواند متغیر باشد. هر فنجان نوشیدنی ابداعی باید با قهوهٔ دم‌آوری شده در یک دم‌افزار سایفون مجزا تهیه شود. شرکت‌کنندگان نمی‌توانند قهوه‌هایی که در سایفون‌های مختلف دم‌آوری شده را با یکدیگر ترکیب کنند. 
ث- نوشیدنی ابداعی می‌بایست در طول زمان مسابقه سرو شود.
ج- طعم غالب قهوه در نوشیدنی ابداعی می‌بایست کاملاً وجود داشته باشد.

چ- نوشیدنی ابداعی می‌تواند در هر دمای قابل مصرف سرو شود.
ح- مواد مصرفی در آماده‌سازی نوشیدنی ابداعی نباید حاوی الکل، عصارهٔ الکل، محصولات جانبی الکل یا مواد غیرقانونی باشند.
خ-  مواد تشکیل‌دهندهٔ نوشیدنی ابداعی ترجیحاً باید در زمان مسابقه و در محل مسابقه تهیه شود.
د- تمام مواد تشکیل‌دهندهٔ نوشیدنی ابداعی می‌بایست ذکر شود. شرکت‌کنندگان باید بطری‌ها و یا بسته‌بندی‌های تمام مواد مورد استفاده در نوشیدنی ابداعی خود را به‌همراه داشته باشند.

2.2.3 جریمه‌های اسکورشیت

الف- اگر الکل یا مواد غیرقانونی به‌عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده در نوشیدنی ابداعی استفاده و کشف شود، شرکت‌کننده برای تمامی آیتم‌های سنسوری نوشیدنی ابداعی در دسته‌بندی نوشیدنی ابداعی امتیاز صفر دریافت خواهد کرد.

ب- در حین دم‌آوری قهوهٔ ترکیبی، اگر مواد یا موادی به‌غیر از آب یا قهوهٔ آسیاب‌شده در محفظهٔ بالایی سایفون (فانل) یا محفظهٔ پایینی (فلاسک) قرار داده یا دیده شود، قهوهٔ ترکیبی از تمام امتیازهای موجود در بخش تکنیکال و اسکورشیت سنسوری در دستهٔ قهوهٔ ترکیبی امتیاز صفر دریافت خواهد کرد. 
توجه: هنگام تهیهٔ نوشیدنی‌های ابداعی، شرکت‌کننده می‌تواند مواد دیگری را برای دم‌آوری در فانل یا فلاسک قرار دهد تا از ویژگی‌های سایفون استفاده کند. درصورتی‌که شرکت‌کننده تصمیم به این کار داشته باشد، می‌بایست آن را از قبل به مدیر رویداد اطلاع داده و از دم‌افزارهای سایفون اضافی ارائه شده توسط برگزارکننده استفاده کند.

پ- اگر نوشیدنی ابداعی حاوی قهوهٔ دم‌آوری شده با سایفون نباشد، نوشیدنی ابداعی در “تعادل طعم” (Taste Balance) در دستهٔ نوشیدنی ابداعی امتیاز صفر دریافت خواهد کرد.

3.0 روند مسابقه

3.1 خلاصه

الف- ایستگاه مسابقه با شماره‌های «1» و «2» خواهد بود.
ب- به هر شرکت‌کننده یک زمان مشخص برای شروع و شمارهٔ ایستگاه مسابقه اختصاص داده می‌شود.
پ- به هر شرکت‌کننده در ایستگاه اختصاص داده شده ۴۰ دقیقه زمان متشکل از بخش‌های زیر داده می‌شود:
       ۱.  15 دقیقه زمان آماده‍سازی
       
۲. ۱۵ دقیقه زمان مسابقه (اجرا)
       
۳. ۱۰ دقیقه زمان نظافت و پاکسازی
ت. جریان رقابت از روند مشخص‌شده در نمودار زیر پیروی خواهد کرد.

4.0 ماشین‌آلات، لوازم جانبی و مواد اولیه

4.1 میز سایفون

شرکت‌کنندگان باید از میز سایفون ارائه‌شده توسط اسپانسر مسابقات استفاده کنند. منبع حرارت میز سایفون ارائه‌شده یک لامپ هالوژن است. موقعیت میز سایفون، IH برای جوشاندن آب داغ و منبع آب گرم مطابق شکل بالا ثابت است. مکان سایر تجهیزات توسط هر شرکت‌کننده تعیین می‌شود.

4.2 آسیاب

شرکت‌کنندگان می‌توانند از آسیاب رسمی ارائه‌شده توسط برگزارکننده یا از آسیاب خود استفاده کنند. بااین‌حال، شرکت‌کنندگان نمی‌توانند بیش از یک آسیاب در طول مسابقهٔ خود استفاده نمایند.

4.3 استفاده از تجهیزات الکتریکی اضافی (به‌غیر از آسیاب)

شرکت‌کنندگان می‌توانند در طول اجرای خود از حداکثر 2 قطعه تجهیزات الکتریکی اضافی استفاده کنند. شرکت‌کنندگان می‌بایست قبل از رسیدن به محل برگزاری مسابقات، هرگونه تجهیزات الکتریکی که با خود می‌آورند را به برگزارکنندهٔ مسابقه اطلاع دهند. شرکت‌کنندگان مسئولیت اطمینان از عملکرد مناسب تجهیزات الکتریکی خود را بر عهده دارند. به‌همراه‌داشتن هرگونه  آداپتور یا مبدل (ترانسفورماتور) لازم برای عملکرد تجهیزات نیز بر عهدهٔ شرکت‌کنندگان است. برگزارکنندهٔ مسابقه آداپتورها یا مبدل‌های الکتریکی را ارائه نخواهد کرد.

4.4 تجهیزات و لوازم ارائه‌شده

هر ایستگاه شرکت‌کننده به موارد زیر مجهز خواهد شد:

  • مجموعه‌ای از تجهیزات سایفون تعیین‌شده توسط برگزارکننده
  • میز [عرض: ۲.75 متر عمق: ۰.60 متر ارتفاع: ۰.80 متر]  (برای میز سایفون، آسیاب، هیتر،…)
  • میز کار [عرض: ۱.80 متر عمق: ۰.60 متر ارتفاع: ۰.80 متر]  (شکل “L” را تشکیل می‌دهد که از سمت چپ میز دستگاه‌ها امتداد می‌یابد و برای سرویس سینی، ظروف شیشه‌ای و لوازم جانبی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد)
  • میز ارائه (میز داوران) [عرض: ۲.10 متر عمق: ۰.60 متر ارتفاع: ۰.70 متر]
  • میز سایفون با لامپ هالوژن (غیر متحرک)
  • صفحهٔ IH (غیر متحرک)
  • منبع آب گرم (غیر متحرک)
  • آسیاب
  • پات
  • سطل زباله
  • سینی برای استفاده در زمان آماده‌سازی و تمیزکردن

4.5 تجهیزات و لوازم پیشنهادی که باید توسط شرکت‌کننده آورده شود

شرکت‌کنندگان ملزم به‌همراه‌داشتن کلیهٔ لوازم اضافی لازم برای مسابقهٔ خود هستند. شرکت‌کنندگان باید برای اقلام شکستنی در طول سفر و یا در طول مسابقهٔ خود اجازه دریافت کرده باشند. شرکت‌کنندگان در زمان حضور در مسابقه مسئول وسایل خود هستند. داوطلبان و کارکنان رویداد مسئولیتی در قبال ایمنی اقلام باقی‌مانده در اتاق آماده‌سازی یا منطقهٔ مسابقه ندارند.

لیست اقلامی که شرکت‌کننده می‌بایست به‌همراه داشته باشد در ادامه آمده است:

  • قهوه (برای تمرین و مسابقه)
  • فیلتر پلیت
  • فیلترها (کاغذی، پارچه‌ای و ضد زنگ)
  • فنجان (برای سرو هر 6 نوشیدنی و فنجان اضافی)
  • آب و لیوان (برای سرو آب برای 3 داور سنسوری)

شرکت‌کننده ممکن است در صورت نیاز موارد زیر را نیز به‌همراه بیاورد:

  • آسیاب (گزینه‌ای که توسط برگزارکننده فراهم شده است)
  • تجهیزات الکتریکی اضافی (حداکثر 2 مورد)
  • ساسر، قاشق و دستمال
  • هر گونه ظروف خاص مورد نیاز
  • تمام تجهیزات / لوازم جانبی مورد نیاز برای نوشیدنی ابداعی
  • دستمال مخصوص بار (برای تمرین و مسابقه)
  • لوازم نظافت (برس کانتر، برس آسیاب و غیره)
  • سینی (های) سرو (برای سرو نوشیدنی برای داوران)
  • کلیهٔ لوازم جانبی (برای میز ارائه)

5.0 دستورالعمل‌های شرکت‌کنندگان قبل از زمان آماده‌سازی

5.1 جلسهٔ توجیهی شرکت‌کنندگان

جلسهٔ جهت‌گیری (توجیهی) شرکت‌کنندگان قبل از شروع مسابقه برگزار خواهد شد. حضور در این جلسه برای تمامی شرکت‌کنندگان الزامی به‌شمار می‌رود. در این جلسه، مدیر رویداد و سرداور اطلاعیه‌هایی را اعلام کرده و جریان مسابقه، برنامهٔ مسابقات، منطقهٔ مسابقه و بک استیج را توضیح می‌دهند. این جلسه فرصتی برای شرکت‌کنندگان خواهد بود تا سؤالات و یا دغدغه‌های خود را با مدیر رویداد و یا سرداور مطرح سازند.

5.2 فضای آماده‌سازی

یک اتاق آماده‌سازی برای شرکت‌کنندگان وجود خواهد داشت. این اتاق برای شرکت‌کنندگان، داوطلبان و هر کدام از اعضای تیم برگزاری قابل استفاده است. داوران، مطبوعات و رسانه‌ها، اعضای خانواده و اسپانسرها نمی‌توانند بدون کسب اجازه از مدیر رویداد در این اتاق حضور داشته باشند.

شرکت‌کنندگان می‌توانند تجهیزات، لوازم جانبی، مواد اولیه، … خود را در این اتاق ذخیره کنند.

در این اتاق یخچال و فریزر برای هر گونه موادی که نیاز به سرد یا منجمدماندن دارند قرار داده خواهد شد. این اتاق دارای سینک ظرفشویی نیز خواهد بود. شرکت‌کنندگان مسئول تمیزکردن و شستشوی تمامی ظروف خود هستند. داوطلبان و هماهنگ کنندگان رویداد مسئولیتی در قبال شکستن یا گم‌شدن ظروف یا سایر اقلام شرکت‌کنندگان ندارند.

5.3 موسیقی در طول زمان مسابقه / اجرا

شرکت‌کنندگان می‌توانند موسیقی را برای پخش در طول زمان مسابقهٔ خود به‌همراه بیاورند. موسیقی انتخابی نباید حاوی کلمات توهین‌آمیز باشد. شرکت‌کنندگان باید موسیقی را به وضوح با نام خود علامت‌گذاری و مشخص کنند. این مسئولیت شرکت‌کننده است که قبل از شروع مسابقه، موسیقی خود را به مدیر رویداد یا مسئولین سمعی و بصری تحویل دهد.

5.4 حضور به موقع

شرکت‌کنندگان باید حداقل 30 دقیقه قبل از زمان برنامه‌ریزی شدهٔ خود در اتاق آماده‌سازی / تمرین حضور داشته باشند. شرکت‌کننده‌ای که 15 دقیقه قبل از شروع زمان آماده‌سازی خود در محل حضور نداشته باشد، ممکن است رد صلاحیت شود. 

5.5 راه‌اندازی ایستگاه

داوطلب ارشد (Head Runner) مسئول اطمینان از تنظیم و چیدمان ایستگاه هر مسابقه همانطور که شرکت‌کننده قبل از زمان آماده‌سازی خود درخواست کرده است، به‌شمار می‌رود (یعنی داوطلب ارشد مطمئن می‌شود که آسیاب، بلندر یا سایر تجهیزات الکتریکی دقیقاً همانطور که شرکت‌کننده درخواست کرده است، قرار داده شده‌اند).

5.5.1 راه‌اندازی آسیاب و تجهیزات الکتریکی

چنانچه شرکت‌کننده‌ای آسیاب و یا دیگر تجهیزات الکتریکی اضافی به‌همراه داشته باشد، می‌بایست قبل از مسابقه به مدیر رویداد اطلاع دهد. داوطلب ارشد قبل از شروع 15 دقیقه زمان آماده‌سازی با شرکت‌کننده تماس گرفته و از او می‌پرسد که آیا برای حمل آسیاب خود و یا تجهیزات الکتریکی اضافی به ایستگاه به کمک نیاز دارد. هنگامی که وسایل در جای خود قرار گرفتند و به برق وصل شدند، شرکت‌کننده اجازه نخواهد داشت به آن‌ها دست بزند و باید فوراً ایستگاه را ترک کند.

5.6 حامیان / دستیاران

هیچ فردی به‌غیر از شرکت‌کننده، مترجم و داوطلبان و برگزارکنندگان رویداد نمی‌تواند در طول زمان آماده‌سازی، اجرا و نظافت روی استیج حضور داشته باشد. حامیان و دستیاران نیز اجازهٔ حضور بر روی استیج را نخواهند داشت.

5.7 لوازمی که به استیج آورده می‌شوند

یک سینی مخصوص برای حمل وسایل شرکت‌کنندگان در دسترس خواهد بود تا اقلام و مواد خود را به استیج برده و پس از پایان از استیج خارج نمایند. قبل از زمان آماده‌سازی، شرکت‌کننده تمامی اقلام و وسایل خود را در سینی خواهد گذاشت.

6.0 زمان آماده‌سازی

6.1 آغاز زمان آماده‌سازی

به هر شرکت‌کننده 15 دقیقه زمان آماده‌سازی اختصاص داده خواهد شد. زمانی که شرکت‌کننده‌ای زمان اجرای (مسابقه) خود را آغاز کند، شرکت‌کنندهٔ برنامه‌ریزی شدهٔ بعدی می‌تواند زمان آماده‌سازی خود را بر اساس توصیهٔ مدیر رویداد و یا تایم کیپر آغاز کند. هدف از زمان آماده‌سازی راه‌اندازی ایستگاه و آماده‌سازی برای زمان مسابقه است.

با استفاده از سینی مخصوص حمل وسایل، شرکت‌کننده اقلام خود را برای مسابقه از اتاق آماده‌سازی به محوطهٔ استیج می‌آورد. هنگامی که شرکت‌کننده به ایستگاه تعیین‌شدهٔ خود رسید و سینی حمل وسایل (حتی زمانی که از چندین سینی حمل بار استفاده می‌شود) را در منطقهٔ مسابقه قرار داد، تایم کیپر از شرکت‌کننده می‌پرسد: «آماده‌اید؟»

لحظه‌ای که شرکت‌کننده پاسخ «بله» داد، تایم کیپر دکمهٔ شروع کرونومتر را فشار داده و 15 دقیقه زمان آماده‌سازی شروع می‌شود.

6.2 سینی حمل وسایل (Tote Tray)

شرکت‌کنندگان می‌بایست به تنهایی اقلام خود را از سینی حمل وسایل تخلیه کرده و در پایان زمان آماده‌سازی شرکت‌کننده، سینی را از استیج خارج سازند. ورود سینی حمل وسایل در طول زمان مسابقه بر روی استیج مجاز نیست. 

توجه: پس از پایان زمان آماده‌سازی، حتی اگر مورد یا مواردی در سینی حمل وسایل باقی مانده باشد، شرکت‌کننده نمی‌تواند آن را از سینی خارج سازد. شرکت‌کنندگان می‌توانند پس از شروع زمان مسابقه، نسبت به برداشتن آیتم‌های باقی‌مانده در سینی حمل وسایل اقدام نمایند به بخش 8.3 مراجعه کنید.

6.3 میز ارائهٔ داوران

چیدمان میز ارائهٔ داوران در طول زمان آماده‌سازی انجام می‌شود. شرکت‌کننده مجاز است تا لیوان‌های آب برای داوران را در طول زمان آماده‌سازی بر روی میز ارائهٔ داوران قرار دهد، بااین‌حال، ریختن آب در لیوان قبل از شروع زمان مسابقه مجاز نیست. چنانچه شرکت‌کننده‌ای تمایل به چیدمان میز داوران در طول زمان آماده‌سازی نداشته باشد، می‌تواند این کار را در طول زمان مسابقهٔ خود انجام دهد.

6.4 دم‌آوری آزمایشی

شرکت‌کنندگان مجاز به انجام دم‌آوری آزمایشی در طول زمان آماده‌سازی خود هستند.

6.5 آب داغ برای محفظهٔ پایینی سایفون

شرکت‌کنندگان می‌بایست در پایان زمان آماده‌سازی، فلاسک دم‌افزار را با هر حجمی از آب گرم پر کنند تا دمای سایفون حفظ شود. هنگامی که زمان مسابقه شروع شد، آب موجود باید دور ریخته شود.

6.6 پایان زمان آماده‌سازی

زمان آماده‌سازی بیش از ۱۵ دقیقه نخواهد بود. تایم کیپر در طول 15 دقیقه زمان آماده‌سازی به شرکت‌کننده، فواصل زمانی  10، 5، 3 و 1 دقیقه را هشدار می‌دهد. در 15 دقیقه، تایم کیپر با اعلام “Time”  پایان زمان آماده‌سازی را اعلام کرده و از شرکت‌کننده می‌خواهد که از ایستگاه خود فاصله بگیرد.

7.0 زمان مسابقه / اجرا

7.1 معرفی توسط emcee (MC)

پس از 15 دقیقه زمان آماده‌سازی و زمانی که همهٔ داوران آماده باشند، MC  شرکت‌کننده را معرفی می‌کند. تمامی شرکت‌کنندگان ملزم به نصب میکروفون بی‌سیم خواهند بود.

7.1.1 مترجم

در صورت نیاز، شرکت‌کنندگان می‌توانند از مترجم استفاده کنند. هنگام صحبت با شرکت‌کننده، مترجم فقط مجاز است آنچه را که MC  گفته ترجمه کند. زمانی که شرکت‌کننده صحبت می‌کند، مترجم فقط مجاز است دقیقاً آنچه را که شرکت‌کننده گفته ترجمه کند. هیچ زمان اضافی برای حضور مترجم در نظر گرفته نخواهد شد.

7.2 شروع زمان مسابقه / اجرا

MC از شرکت‌کننده می‌پرسد که آیا برای شروع آماده است یا خیر. اگر شرکت‌کننده آماده باشد، دست خود را بالا برده و با گفتن ‘Time’ مسابقهٔ خود را شروع می‌کند. درهمان لحظه، تایم کیپر رسمی مسابقه، دکمهٔ شروع تایمر را فشار داده و ۱۵ دقیقه زمان مسابقه / اجرا آغاز می‌شود. همچنین، تایم کیپر در همان لحظه از کرونومتری برای اندازه‌گیری زمان مسابقه نیز استفاده می‌نماید. زمان رسمی توسط کرونومتر سرداور سنجیده می‌شود. بنابراین، تایمر در استیج مسابقه زمان رسمی را نشان نمی‌دهد.

ردیابی زمان سپری‌شده در طول 15 دقیقه زمان مسابقه / اجرا به عهدهٔ شرکت‌کننده است، اگرچه ممکن است با دیدن تایمر زمان تقریبی را دنبال نماید. شرکت‌کننده نمی‌تواند در هیچ نقطه‌ای از زمان مسابقه، زمان باقی‌مانده را از تایم کیپر بپرسد. تایم کیپر در طول 15 دقیقه زمان مسابقه به شرکت‌کننده فواصل زمانی 10، 5، 3 و 1 دقیقه را هشدار می‌دهد. تایم کیپر موظف است زمان‌های ذکرشده را در هر شرایطی اعلام کند، حتی اگر شرکت‌کننده در حال صحبت‌کردن باشد.

توجه: اگر تایمر به هر دلیلی خراب شده باشد، شرکت‌کننده مجاز به توقف زمان مسابقه نیست. همانطور که در بالا ذکر شد، زمان رسمی مسابقه، زمانی است که توسط سرداور سنجیده می‌شود. در صورت از کار افتادن تایمر، تایم کیپر همان زمان‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد را به شرکت‌کننده اعلام خواهد کرد.

7.3 معرفی رقیب

در شروع زمان مسابقه / اجرا، شرکت‌کننده  خود را به 3 داور سنسوری و سرداور معرفی می‌کند. 3 داور سنسوری و سرداور در پشت میز ارائه داوران خواهند بود. 2 داور تکنیکال پشت ایستگاه می‌ایستند و تمام تلاش خود را می‌کنند تا مانعی برای عملکرد شرکت‌کننده ایجاد نکنند.

7.4 سرو نوشیدنی‌های مورد نیاز

تمام نوشیدنی‌ها باید در میز ارائهٔ داوران سرو شوند. به منظور آگاهی بیشتر از تعاریف نوشیدنی‌ها، بخش  2.0 و 2.2 را مطالعه کنید. شرکت‌کنندگان موظفند برای 3 داورسنسوری آب سرو کنند. سرو آب می‌تواند در شروع زمان اجرا یا زمانی که اولین ست نوشیدنی سرو می‌شود انجام گیرد.

7.5 خارج‌کردن فنجان‌های نوشیدنی‌های سروشده توسط داوطلبان

پس از سرو و ارزیابی هر ست نوشیدنی توسط داوران، یکی از داوطلبان با سیگنال سرداور، نوشیدنی‌ها را از روی میز ارائهٔ داوران برداشته و از محوطهٔ مسابقه خارج خواهد کرد. داوطلب فقط فنجان‌ها، ساسرها ، لیوان‌ها و قاشق‌ها را جمع‌آوری می‌کند. اگر شرکت‌کننده دستورالعمل‌های خاصی برای داوطلب داشته باشد، می‌بایست قبل از شروع زمان مسابقهٔ خود، این دستورالعمل‌ها را برای مدیر رویداد و داوطلب توضیح دهد. داوطلب تمام تلاش خود را انجام می‌دهد که مانعی برای عملکرد شرکت‌کننده نباشد.

7.6 محوطهٔ ایستگاه

شرکت‌کنندگان فقط می‌توانند از میز کار و میز داوران ارائه‌شده توسط تیم برگزاری استفاده کنند. همراه‌داشتن هرگونه اثاثیه و یا تجهیزات (مانند میز ایستاده، نیمکت و غیره) مجاز نیست. شرکت‌کنندگان نمی‌توانند از فضای زیر میزهای مسابقه برای ذخیره‌سازی استفاده کنند.

7.7 زمان پایان مسابقه

زمانی که شرکت‌کننده دست خود را بالا برده و ‘Time’ را اعلام کند، زمان مسابقه متوقف می‌شود. شرکت‌کننده باید علامتی واضح و قابل شنیدن به تایم کیپر و سرداور بدهد. شرکت‌کننده می‌تواند زمان پایان‌دادن مسابقهٔ خود را انتخاب کند، برای مثال، ممکن است این زمان پس از سرو آخرین نوشیدنی او و یا پس از نظافت و پاکسازی باشد. 

حداکثر بازهٔ زمانی (بدون جریمه) برای مسابقه 15 دقیقه است. رقبا برای پایان زودهنگام جریمه یا پاداشی دریافت نخواهند کرد.

7.8 ارتباط بعد از زمان مسابقه

پس از پایان زمان مسابقه، شرکت‌کنندگان نمی‌توانند با داوران صحبت کنند. هر مکالمه‌ای پس از زمان مسابقهٔ شرکت‌کننده در امتیاز کل وی محاسبه نمی‌شود. شرکت‌کنندگان ممکن است پس از پایان زمان مسابقه به صحبت با MC ادامه دهند. بااین‌حال، داوران هیچ مکالمه یا توضیحی را که پس از زمان مسابقه ارائه شود، بررسی نخواهند کرد.

7.9 جریمه‌های وقت اضافه

الف- در صورتی که شرکت‌کننده در مدت 15 دقیقه اجرای خود را به پایان نرسانده باشد، مجاز است تا پایان اجرا ادامه دهد.
ب- در صورت تجاوز از 15 دقیقه، به ازای هر ثانیه بیش از 15 دقیقه از مجموع امتیاز 3 داورسنسوری یک امتیاز کسر می‌شود.
پ- حداکثر امتیازی که می‌توان از مجموع امتیازات 3 داور سنسوری کسر کرد 60 امتیاز است.
ت- مدت زمان بیش از ۱۶ دقیقه، موجب رد صلاحیت شرکت‌کننده خواهد شد.

7.10 مربیگری

مربیگری از کنار استیج در هیچ نقطه‌ای از زمان آماده‌سازی و یا زمان مسابقه مجاز نیست. انجام این کار ممکن است منجر به رد صلاحیت شرکت‌کننده شود. 
توجه: مربیان، حامیان، دوستان یا اعضای خانواده در حال انجام مسابقه، اجازهٔ حضور بر روی استیج را ندارند.

8.0 مسائل فنی

8.1 خلاصه

الف- در طول زمان آماده‌سازی و یا زمان مسابقه، چنانچه شرکت‌کننده احساس کند مشکل فنی در یکی از موارد زیر وجود دارد:

  1.  میز سایفون با لامپ هالوژن (شامل برق، تجهیزات جانبی و غیره)
  2. آسیاب
  3. هرگونه تجهیزات الکتریکی اضافی (به استثنای تایمر مسابقه)
  4. تجهیزات سمعی و بصری (مانند موسیقی یا میکروفون شرکت‌کننده)

شرکت‌کننده می‌بایست دست خود را بالا آورده و ‘Technical Time-out’ (تایم اوت فنی) اعلام  کرده و سرداور را فراخواند. زمانی که شرکت‌کننده تایم اوت فنی اعلام کند، سرداور زمان را یادداشت می‌کند.

ب- اگر مدیر رویداد یا سر داور موافقت کند که یک مشکل فنی وجود دارد که به‌راحتی قابل حل است، مدت زمان مناسبی را به حل مشکل اختصاص خواهند داد. هنگامی که تکنسین مشکل را برطرف کرد، زمان شرکت‌کننده ادامه پیدا خواهد کرد.

پ- اگر مشکل فنی را نتوان به موقع حل کرد، مدیر رویداد یا سر داور تصمیم می‌گیرد که آیا شرکت‌کننده باید برای ادامهٔ مسابقه منتظر بماند یا اینکه در زمان دیگری مسابقهٔ خود را از ابتدا شروع کند.

ت- چنانچه شرکت‌کننده‌ای مجبور باشد زمان مسابقهٔ خود را متوقف کند، شرکت‌کننده به‌همراه سرداور و مدیر رویداد، زمان دیگری را برای مسابقهٔ شرکت‌کننده برنامه‌ریزی خواهند کرد تا وی قادر به انجام مسابقهٔ خود از ابتدا باشد.

ث- اگر مشخص شود که مشکل فنی ناشی از خطای شرکت‌کننده است، سرداور ممکن است هیچ زمان اضافه‌ای را به او اختصاص ندهد و زمان آماده‌سازی یا مسابقه بدون در نظرگرفتن زمان برطرف‌سازی مشکل ادامه داده خواهد شد (بر اساس زمانی که تایمر نشان می‌دهد).

ج- عدم آشنایی با تجهیزات مسابقه، دلیلی برای تایم اوت فنی به‌حساب نمی‌آید.

8.2 موانع

الف- اگر هر شخصی مانند داوطلبان، داوران، مخاطبان یا عکاسان مانعی آشکار برای یک شرکت‌کننده باشد، به شرکت‌کننده زمان بیشتری داده خواهد شد. سرداور مسئول نظارت بر این موضوع به‌شمار رفته و در مورد مدت زمان اضافی تصمیم‌گیری خواهد کرد.

8.3 لوازم و آیتم‌های فراموش‌شده

الف- اگر شرکت‌کننده‌ای در طول زمان آماده‌سازی متوجه شود که برخی از تجهیزات و یا لوازم جانبی خود را فراموش کرده است، می‌تواند برای بازیابی موارد فراموش‌شده از استیج خارج شود. بااین‌حال، تایمر زمان آماده‌سازی او متوقف نخواهد شد.

ب- اگر شرکت‌کننده‌ای در طول زمان مسابقهٔ متوجه شود که برخی از تجهیزات و یا لوازم جانبی خود را فراموش کرده است، باید موضوع را به سرداوراطلاع داده و سپس آیتم گمشده را بازیابی کند. لازم به ذکر است زمان مسابقه متوقف نخواهد شد.

پ- داوطلبان، حامیان، اعضای تیم یا مخاطبان اجازه ندارند هیچ کدام از وسایل فراموش‌شدهٔ شرکت‌کننده را به روی استیج بیاورند.

9.0 زمان نظافت

هنگامی که شرکت‌کننده زمان مسابقه خود را به پایان رساند، می‌بایست شروع به تمیزکردن ایستگاه کند. یکی از داوطلبان استیج سینی حمل وسایل را به روی استیج می‌آورد تا شرکت‌کننده وسایل خود را در آن قرار دهد. اگر شرکت‌کننده آسیاب و یا تجهیزات الکتریکی خود را به‌همراه آورده باشد، داوطلب استیج می‌تواند به او در خارج‌کردن آن‌ها کمک کند. از رقبا انتظار می‌رود که تمام تجهیزات و لوازم شخصی خود را برداشته و ایستگاه خود را به‌طور کامل پاکسازی کنند. داوران زمان پاکسازی را ارزیابی نمی‌کنند.

10.0 پس از مسابقه

10.1 امتیازده

10.1.1 جمع کردن امتیازات

نمایندگان رسمی برگزارکننده یا همان اسکورکیپرها مسئول اضافه‌کردن تمام امتیازات و محرمانه نگه‌داشتن آن‌ها به‌شمار می‌روند.

10.1.2 امتیاز کل شرکت‌کننده

مجموع امتیازات شرکت‌کننده با جمع‌کردن امتیازات 2 داور تکنیکال ، 3 داور سنسوری و 1 سرداور و سپس کسر جریمه‌های مربوط به زمان از مجموع امتیازات محاسبه می‌شود.
تنها امتیاز “Taste Uniformity” از اسکورشیت سرداور اضافه می‌شود.

10.1.3 امتیازات مساوی

اگر امتیاز دو یا چند شرکت‌کننده مساوی باشد، امتیازدهندگان رسمی امتیازات داوران سنسوری در بخش سنسوری دستهٔ قهوه ترکیبی را جمع می‌کنند. شرکت‌کننده‌ای که بالاترین امتیاز سنسوری قهوهٔ ترکیبی را داشته باشد، برندهٔ تساوی شده و بالاتر از هر شرکت‌کنندهٔ دیگری با همان امتیاز کل قرار می‌گیرد. اگر امتیاز شرکت‌کنندگان در سنسوری دستهٔ قهوه ترکیبی نیز یکسان باشد، جایگاه بالاتر به شرکت‌کننده‌ای تعلق خواهد گرفت که امتیاز بالاتری از مجموع امتیازات اسکورشیت‌های ۶۰۳ و ۶۰۴ دریافت کرده باشد.

10.2 بازبینی (گزارش)

پس از مسابقه، شرکت‌کنندگان اسکورشیت خود را به‌همراه ارزیابی کلی داور دریافت خواهند کرد.

الف- شرکت‌کنندگان مجاز به نگهداری اسکورشیت اصلی خود نیستند.
ب- پس از مسابقه، مدیر رویداد و تمامی داوران به هر شرکت‌کننده توضیحاتی ارائه خواهند داد. شرکت‌کنندگان می‌توانند تمام اسکورشیت خود را یادداشت کرده و یا از آن عکس بگیرند. تمامی اسکورشیت‌ها به مدت یک سال توسط برگزارکنندگان رویداد نگهداری می‌شود و هیچ کدام از اسکورشیت‌های داوران به رقیب بازگردانده نمی‌شود.

11.0 اعتراض شرکت‌کنندگان

11.1 مسائل مربوط به شرکت‌کنندگان

11.1.1 اعتراضات

اگر شرکت‌کننده‌ای در طول مسابقه مشکل یا اعتراضی در مورد رویداد داشته باشد، می‌بایست با مدیر رویداد تماس بگیرد. سپس مدیر رویداد نسبت به نحوهٔ برطرف‌کردن مشکل تصمیم‌گیری خواهد کرد.

اگر مدیر رویداد تصمیم بگیرد که مشکل و یا اعتراض در محل برگزاری رویداد قابل حل است، با طرف یا طرف‌های درگیر تماس خواهد گرفت. موضوع و یا اعتراض شرکت‌کننده مورد بحث قرار خواهد گرفت و تصمیمی مشترک، در محل، توسط مدیر رویداد اتخاذ خواهد شد. مدیر رویداد تصمیم اخذ شده را به شرکت‌کننده اطلاع خواهد داد.

11.1.2 تجدید نظر

اگر شرکت‌کننده‌ای شکایتی داشته باشد که در محل قابل حل نباشد یا شرکت‌کننده نسبت به تصمیمی که در محل گرفته شده است درخواست تجدید نظر داشته باشد، مدیر رویداد از شرکت‌کننده می‌خواهد که شکایت رسمی و یا درخواست تجدید نظر خود را به صورت کتبی به دبیرخانهٔ برگزاری رویداد اعلام نماید. تصمیم دبیرخانه برگزاری رویداد نهایی است. شکایت و درخواست تجدیدنظری که به دبیرخانه ارسال می‌شود می‌بایست شامل موارد زیر باشد:
۱.  نام شرکت‌کننده
۲.  تاریخ
۳.  بیان واضح و مختصر شکایت
۴. نظرات شرکت‌کننده و راه حل پیشنهادی
۵. طرفین درگیر
۶. اطلاعات تماس شرکت‌کننده

هرگونه شکایت و یا درخواست تجدیدنظر کتبی که شامل این اطلاعات نباشد مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. شرکت‌کنندگان باید شکایت کتبی و یا درخواست تجدیدنظر خود را از طریق ایمیل به مدیر رویداد در عرض 24 ساعت پس از مشکل به‌وجود آمده و یا تصمیم اتخاذ شده ارسال کنند.

12.0 داوران مورد تأیید مسابقات سایفونیست

12.1 خلاصه

آیین نامهٔ رفتار داوران مسابقه که در این قوانین و مقررات رسمی ارائه شده است، شرایطی را تعیین می‌کند که تمامی داوران مورد تأیید مسابقات ملزم به رعایت آن هستند.

12.2 آمادگی داور

تمامی داوران مورد تأیید که برای قضاوت در مسابقهٔ سایفونیست دعوت شده‌اند، ملزم به شرکت در جلسه یا جلسات کالیبراسیون که معمولاً یک روز قبل از شروع  مسابقه برگزار می‌شود هستند.
قبل ازجلسهٔ کالیبراسیون، داوران تأییدشده می‌بایست موارد زیر را انجام دهند:
الف- داشتن دانش عمیق و درک کامل قوانین و مقررات WSC
ب- داشتن دانش عمیق و درک کامل از اسکورشیت‌های داوری سنسوری و تکنیکال
پ- داشتن دانش عمیق و درک کامل از جریان رقابت مسابقه.

12.3 اهداف و مقاصد داوران

الف- حمایت از حرفهٔ سایفونیست
ب- ترویج قهوهٔ تخصصی 
پ- بی‌طرفی و رعایت انصاف هنگام قضاوت
ت- شناسایی قهرمانی شایسته و بسیار حرفه‌ای

12.4 آنچه داوران در قهرمان مسابقات سایفونیست به‌دنبال آن هستند

داوران به‌دنبال قهرمانی هستند که:
الف- به مهارت‌های فنی، مهارت‌های ارتباط با مشتری و مهارت‌های خدماتی تسلط داشته و علاقه‌مند به حرفهٔ سایفونیست باشد.
ب- فراتر از 6 نوشیدنی که در مسابقات سرو می‌شود، درک وسیعی از دانش قهوه داشته و نوشیدنی‌هایی با کیفیت بالا تهیه و سرو می‌کند.
پ- ممکن است به‌عنوان یک الگو و منبع الهام برای دیگران باشد.

12.5 وظایف اصلی برای داوران مورد تأیید

از داوران مسابقهٔ سایفونیست انتظار می‌رود که در موارد زیر به شرکت‌کننده کمک کنند:
.الف- ایجاد فضایی مناسب برای شرکت‌کننده.
ب- احترام به شرکت‌کننده و پیشینهٔ فرهنگی او.
پ- آگاهی از تفاوت‌های فرهنگی در دم‌آوری قهوهٔ سایفون و تهیهٔ نوشیدنی. البته لازم به ذکر است، ارزیابی همواره بر اساس قوانین و مقررات WSC انجام می‌گیرد. 
ت- درج نظرات عینی و محترمانه در اسکورشیت. پس از پایان مسابقه، اسکورشیت هر شرکت‌کننده به وی ارائه خواهد شد.
ث- شرکت اجباری در بازنگری (بررسی اسکورشیت) با شرکت‌کنندگان به منظور تأکید بر فرصت‌های بهبود.
ج- در دسترس‌بودن برای شرکت‌کنندگان برای ارائهٔ نظرات بیشتر (در صورت لزوم).

12.6 آنچه که داوران باید از شرکت‌کننده انتظار داشته باشند

الف- شرکت‌کنندگان می‌بایست درک کاملی از قوانین و مقررات WSC داشته باشند.
ب- ارائه‌ها مطابق با قوانین و مقررات WSC خواهد بود.
پ- شرکت‌کنندگان برای اجرای خود ۱۵ دقیقه زمان خواهند داشت. در صورتی که اجرای شرکت‌کننده‌ای بیش از ۱۵ دقیقه به‌طول انجامد، شامل جریمهٔ زمانی و کسر امتیاز خواهد شد. مدت زمان اجرای بیش از ۱۶ دقیقه منجر به رد صلاحیت شرکت‌کننده خواهد شد.

13.0 نقش داوران

13.1 سرداور

برای عملکرد هر شرکت‌کننده یک سرداور حضور خواهد داشت. 
الف- سرداور مسئول نظارت بر فرآیند داوری و مدیریت مسائل یا نگرانی‌هایی است که در طول عملکرد شرکت‌کننده رخ می‌دهد.
ب- سرداور مسئول اطمینان از اینکه داوران به‌طور حرفه‌ای شرکت‌کننده را مطابق با استانداردهای WSC ارزیابی می‌کنند، به‌شمار می‌رود.
پ- سرداور مسئول اطمینان از عدم وجود هرگونه مانع در طول زمان اجرای مسابقه‌دهنده است. این مانع می‌تواند شامل عکاسان، فیلمبرداران، مخاطبان، داوطلبان و سایر داوران باشد.
ت- سرداور فقط بعد از اینکه داوران سنسوری ارزیابی خود را به پایان رساندند، نوشیدنی‌ها را می‌چشد.
ث- سرداور مسئول ثبت زمان مسابقهٔ شرکت‌کننده به منظور تعیین وجود یا عدم وجود جریمهٔ زمانی خواهد بود.
ج- سرداور اطمینان حاصل می‌کند که داوران اسکورشیت را به‌طور واضح و دقیق پر می‌کنند.

13.2 داوران تکنیکال

برای عملکرد هر شرکت‌کننده ۲ داور تکنیکال حضور دارند. داوران تکنیکال در نزدیکی محل اجرای شرکت‌کننده می‌ایستند.

13.3 داوران سنسوری

علاوه بر ۲ داور تکنیکال، ۳ داور سنسوری در اجرای هر مسابقه حضور خواهند داشت. سه داور سنسوری پشت میز ارائهٔ داوران می‌ایستند. هر داور سنسوری تنها به چشیدن و ارزیابی نوشیدنی که برای وی سرو شده است می‌پردازد.

14.0 معیارهای قضاوت

14.1 منطقهٔ مسابقه

داوران تکنیکال منطقهٔ مسابقه را از نظر تمیزی در ابتدا و انتهای مسابقه (زمان اجرا) ارزیابی خواهند کرد.

14.2 ارزیابی طعمی

به طعم هر نوشیدنی مانند قهوهٔ ترکیبی و نوشیدنی ابداعی به‌صورت جداگانه امتیازی داده می‌شود. امتیازات بر اساس مواد خام مورد استفاده و سبک نوشیدنی داده خواهد شد. شرکت‌کنندگان می‌بایست برای ایجاد تعادل بین شیرینی، تلخی، اسیدیته و ویژگی‌های معطر تلاش کنند. به شرکت‌کنندگان توصیه می‌شود که در مورد دلیل قهوهٔ انتخابی، مشخصات اولیهٔ برشته‌کاری، ساختار ترکیبی قهوهٔ ترکیبی، عناصر اصلی طعمی، مواد مورد استفاده و فلسفهٔ پشت نوشیدنی ابداعی به‌صورت شفاهی به داوران توضیحاتی ارائه دهند.

14.3 ارائهٔ نوشیدنی

امتیاز بر اساس ارائهٔ بصری نوشیدنی‌ها شامل فنجان، لیوان و لوازم جانبی داده می‌شود. این موارد شامل عناصری مانند تمیزی فنجان‌ها و ساسرها (بدون ریختن یا چکه روی فنجان‌ها)، قوام نوشیدنی و خلاقیت و سبک ارائه می‌شوند.

14.4 مهارت‌های فنی

امتیازها بر اساس دانش فنی و مهارت شرکت‌کننده در کار با سایفون و آسیاب داده می‌شود.

14.5 تأثیر کلی

امتیازها بر اساس برداشت کلی داوران از شرکت‌کننده به‌عنوان یک سایفونیست، مهارت‌های او، طعم نوشیدنی‌ها و ارائه شخصی و ارائهٔ نوشیدنی‌ها داده می‌شود.

15.0 نقش داوران

15.1 بایدها و نبایدهای داوران قبل از قضاوت

الف- داوران می‌بایست در تمام روزهای مسابقه، قبل و حین مسابقه از ارتباط با شرکت‌کنندگان خودداری کنند.
ب- از داوران سنسوری انتظار می‌رود قبل از مسابقه از غذاهای ساده و با طعم‌های خنثی استفاده کنند.
پ- از داوران انتظار می‌رود قبل از شروع مسابقه و داوری سیگار نکشند.
ت- از داوران انتظار می‌رود از دئودورانت‌های غیر معطر استفاده کنند.

15.2 رفتار داور در طول مسابقه

الف- تمامی داوران می‌بایست عادل و صادق باشند.
ب- تمامی داوران می‌بایست همواره نسبت به شرکت‌کننده مثبت و محترم باشند.
پ- داوران می‌بایست فقط به شرکت‌کننده گوش کنند و کاملاً متمرکز باشند.

15.3 در طول ارزیابی طعمی

یادآوری این نکته مهم است که مخاطبان، داوطلبان، برگزارکنندگان و مهم‌تر از همه، شرکت‌کننده، در حین ارزیابی نوشیدنی‌ها در مسابقه می‌بایست بر روی داوران متمرکز باشند. هرگونه حرکت و یا حالت چهره می‌تواند به‌صورت مثبت یا منفی تفسیر شود و می‌بایست از آن اجتناب کرد.

15.3.1 از داوران سنسوری انتظار می‌رود:

الف- هنگام معرفی شرکت‌کننده لبخند زده و خوش‌آمد بگویند.
ب- به سؤالات مستقیم شرکت‌کننده پاسخ دهند.
پ- لبخند زده و هنگام سرو نوشیدنی‌ها با شرکت‌کننده تماس چشمی برقرار کنند.
ت- به محض سرو، نوشیدنی‌ها را ارزیابی کنند.
ث- همواره قدرت روانی و تأثیر داور بر شرکت‌کننده را به خاطر داشته باشند.
ج- هرگز در حین چشیدن و ارزیابی با داوران دیگر تماس چشمی برقرار نکنند و هیچ‌گونه حالتی در چهرهٔ خود ایجاد ننمایند. 
چ- هرگز در طول زمان مسابقه با داور دیگری ارتباط برقرار نکنند.
ح- هرگز ارزیابی خود را با دیگر داوران سنسوری به اشتراک نگذارند.
خ- در طول ارزیابی لبخند نزنند.
د- هرگز کاری انجام ندهند که توسط شرکت‌کننده یا مخاطبان به‌صورت منفی تفسیر شود.
ذ- به هیچکس به جز سرداور اجازهٔ چشیدن نوشیدنی‌ها را ندهند.
ر – تمام بحث‌ها، مسائل و سؤالات را پس از پایان اجرای مسابقه به سرداور ارجاع دهند.

15.3.2 از داوران تکنیکال انتظار می‌رود:

الف- از حرکت شرکت‌کننده آگاه باشند و در طول اجرا با وی تداخل نداشته باشند.
توجه: هرگونه آشفتگی ایجادشده توسط داوران تکنیکال (مانند بررسی سایفون یا آسیاب) می‌بایست توسط سرداور تمیز شود.
ب- هنگام ارزیابی فنی لبخند نزنند.
پ- هرگز کاری انجام ندهند که توسط شرکت‌کننده یا مخاطبان به‌صورت منفی تفسیر شود.
ت- ارتباط با داور تکنیکال دیگر را به حداقل برسانند.
ث- تمام بحث‌ها، مسائل و سؤالات را پس از پایان اجرای مسابقه به سرداور ارجاع دهند.

15.4 زمان کالیبراسیون داوران

زمانی که شرکت‌کننده زمان مسابقهٔ خود را به پایان رساند و داوران سنسوری و تکنیکال ارزیابی‌های نهایی خود را انجام دادند، داوران از مرحله خارج می‌شوند و چند دقیقه فرصت دارند تا کالیبره کنند.
الف- نام کامل داور و نام کامل شرکت‌کننده باید به وضوح در بالای اسکورشیت نوشته شود.
ب- موارد مورد نظر می‌بایست به وضوح نوشته شود.
پ- اگر داور اشتباه کرد یا امتیازی را تغییر داد، می‌بایست بر روی نمرهٔ اصلی X درج کرده و یا آن را پاک نماید و امتیاز صحیح را پاراف کند.
ت- در زمان کالیبراسیون درصورتی‌که داور به شرکت‌کننده‌ای امتیاز 0 یا 6 داد، موضوع را به سرداور اطلاع دهید. سرداور می‌بایست تمامی امتیازات صفر یا ۶ را تأیید نماید.
ث- به داوران پیشنهاد می‌شود نظرات ارزشمند و عینی ارائه دهند. لطفاً در فضایی که برای نظرات در نظر گرفته شده است یادداشت کنید. این ممکن است به داور کمک کند تا در صورت بروز هرگونه مشکل، جزئیات را به خاطر سپرده و داور به منظور تأیید امتیاز فراخوانده شود. این موضوع همچنین برای ارزیابی شرکت‌کنندگان پس از مسابقه نیز مفید است. به‌عنوان مثال، داوران ممکن است موارد خاصی را برای بهبود، نقاط قوت، جزئیات و غیره یادداشت کنند.

16.0 روش ارزیابی تکنیکال

در زیر توضیحی در مورد اسکورشیت تکنیکال ارائه شده است. هر شرکت‌کننده توسط دو داور تکنیکال ارزیابی خواهد شد.

16.1 مقیاس ارزیابی

مقیاس ارزیابی برای داوران سنسوری و تکنیکال یکسان است. به‌طور کلی دو نوع امتیاز وجود دارد: بله / خیر و امتیاز ۱ تا ۶

امتیاز بله / خیر

بله = ۳                  خیر = صفر

شرکت‌کننده برای «بله» ۳ امتیاز و برای «خیر» صفر امتیاز دریافت می‌کند.

غیرقابل قبول = صفر

قابل قبول = ۱

متوسط = ۲

خوب = ۳

بسیارخوب = ۴

عالی = ۵

خارق‌العاده = ۶

در امتیازات 1 تا 6، استفاده از نیم امتیاز قابل‌قبول است. نیم امتیاز با استفاده از نقطهٔ اعشار (نه کسری) نوشته می‌شود. به‌عنوان مثال، ۱.۵، ۲.۵، ۳.۵ . کمترین امتیاز 1 است. امتیاز ۰.۵ استفاده نمی‌شود. امتیاز 0 زمانی استفاده می‌شود که چیزی کاملاً غیرقابل قبول باشد. هر دو امتیاز 0 و 6 نیاز به تأیید سرداور دارند.

17.0 مرور اسکورشیت

لطفاً به 15.4 «زمان کالیبراسیون داوران» مراجعه کنید.

18.0 رفتار غیر صادقانهٔ داور

درصورتی‌که سرداور یا سایر پرسنل رویداد متوجه رفتار غیرصادقانهٔ یکی از داوران در طول ارزیابی شرکت‌کننده‌ای شود، موارد زیر اعمال خواهد شد:
الف- سرداور از اسکورکیپر رسمی مسابقات اسکورشیت تمامی شرکت‌کنندگان را مطالبه خواهد کرد.
ب- سرداور با داور یا داورهای مربوطه و مدیر برنامهٔ تأیید داوران جلسه‌ای برای ارزیابی وضعیت برگزار خواهد کرد.
پ- مدیر برنامهٔ تأیید داوران و دبیر برگزاری رویداد در یک جلسهٔ غیرعلنی در مورد موضوع تصمیم‌گیری خواهند کرد.
ت- اگر موضوع عدم صداقت گسترده باشد، مدیر برنامهٔ تأیید داوران می‌تواند تعیین کند که داور از قضاوت در مسابقات بعدی محروم شود.

19.0 تجدید نظر

اگر داور مورد نظر با این تصمیم موافق نباشد، می‌تواند به‌صورت کتبی نسبت به این تصمیم به دبیرخانهٔ برگزاری مسابقه اعتراض خود را اعلام نماید. تصمیم دبیرخانه نهایی است. درخواست تجدید نظر به دبیرخانه می‌بایست شامل موارد زیر باشد:
۱. نام
۲. تاریخ
۳. بیان واضح و مختصر شکایت
۴. تاریخ و ساعت (در صورت نیاز)
۵. نظرات و راه حل پیشنهادی
۶. طرفین درگیر
۷.  اطلاعات تماس

هرگونه اعتراض / تجدیدنظر کتبی که شامل این اطلاعات نباشد، بررسی نخواهد شد. داوران باید شکایت یا درخواست تجدیدنظر کتبی خود را از طریق ایمیل در عرض 24 ساعت پس از بررسی یا تصمیم‌گیری به مدیر رویداد ارسال کنند.

از این طریق میتوانید با ما درتماس باشید:
academycoffea@gmail.com
www.iraniansiphonistchampionship.ir
09364848964
انجمن قهوه کافیا

پیمایش به بالا